ارسال از تهران به تمام ایران / تحویل ساعتی پیک در تهران

بهترین روش شستشوی شورت و سوتین با نکات ضروری

شستشوی شورت و سوتین به‌ دلیل ظرافت بالایی که این نوع پوشاک دارند، باید به روش کاملا اصولی و متفاوت از سایر لباس‌ها انجام گیرد. اگر شستشوی لباس زیر زنانه را به درستی انجام دهید، هم ظاهرشان حفظ می‌شود و هم اینکه در مدت کوتاهی از بین نخواهند رفت.

لباس زیر به دلیل تماس مستقیمی که با بدن و پوست ما دارد، اهمیت بالایی دارد که همواره آنها را پاکیزه پوشیده و سعی کنیم که از هر دو روز یک بار حداقل لباس زیر دیگری بپوشیم. دو نکته اساسی در این خصوص وجود دارد.

  1. به محض خرید سوتین جدید و درست قبل از اولین استفاده باید شستشو را انجام دهید. چرا که این لباس‌ها در پروسه تولید مراحل مختلفی را زیر دستگاه‌های آلوده طی می‌کنند که عاملی برای انتقال ویروس، قارچ و باکتری است.
  2. توصیه می‌شود که یک لباس زیر را بیش از دو روز پشت سر هم نپوشید. این وضعیت برای خانم‌هایی که تعریق زیادی در ناحیه سینه دارند به یک روز نیز می‌رسد. چرا که دما و رطوبت ایجاد شده در این ناحیه عامل بسیار خوبی برای ابتلا به بیماری‌های پوستی و حساسیت است.

ترشحات خیلی از بیماران من را اذیت می‌کند و باعث می‌شود همیشه از پدهای روزانه استفاده کنند. به نظر من، این راه‌حل سالم نیست، زیرا این پدها باعث ایجاد حساسیت پوستی و خارش پوست می‌شوند. لباس زیر نخی این مشکل را حل می‌کند و می‌توانید آن را روزی بیشتر از یک بار عوض کنید.

کلی جونز

ما در این مقاله از مجله ساتین مد می‌خواهیم شما را با نحوه شستن لباس زیر به صورت کاملا صحیح آشنا کنیم. اما قبل از اینکه شروع به آموزش کنیم باید چند نکته را در نظر بگیرید.

نحوه شستشوی شورت و سوتین با دو روش

علاوه بر جنس استفاده شده در لباس زیر، شستشوی آن نیز تاثیر مستقیمی روی ظاهر و دوامش خواهد داشت. قطعا برایتان پیش آمده است که لباس زیر شما به علت عدم آگاهی از طرز صحیح مراقبت و شستشو، ظاهر و کارایی خود را از دست داده است. سوتین‌ها به خاطر اینکه سینه شما را خوش فرم نگه دارند و ظاهرشان حفظ شود باید به درستی مراقبت شوند.

شستشوی سوتین و شورت با ماشین لباسشویی

بهترین روش شستشوی لباس زیر استفاده از شستشوی دستی و با استفاده از یک شوینده مایع ملایم و ترجیحا آب سرد است. متاسفانه طی تحقیقاتی که از بین ۳۰۰ خانم برای چگونگی شستشوی لباس زیر انجام گرفته بود، آمار فاجعه باری وجود داشت.

  • فقط ۶٪ از آنها از شستشوی دستی استفاده می‌کنند.
  • دو سوم آنها از یک برنامه شستشوی نرمال استفاده می‌کردند. که شستشوی مناسبی نبود.
  • تنها یک چهارم آنها از یک برنامه شستشوی حساس و آرام استفاده می‌کردند که آب بیشتری را ضمن اصطکاک و فشار کمتر به سوتین استفاده می‌کردند. چرخه کوتاه‌تری دارد.

هیچ لباس زیری همیشه دوام ندارد و از آن مهم‌تر اینکه برای شریک جنسی ما جذابیت همیشگی نخواهد داشت. با اینکه توصیه می‌شود از لباس زیر به مدت طولانی استفاده نکرده و تقریبا در هر سال ۳ بار آنها را تعویض کنیم، اما با توجه به شرایط اقتصادی موجود در کشور ما و هزینه‌ای که برای خرید لباس زیر پرداخت شده، چرا نباید با آنها خوب رفتار کنیم؟

به صورت کلی دو روش برای شستن لباس زیر وجود دارد که یکی از آنها روش قدیمی و توصیه شده است و روش دیگر با اینکه نوین است، اما توصیه می‌شود که از آن استفاده نکنید.

بهترین روش شستشوی شورت و سوتین با نکات ضروری

روش اول: مراحل شستشوی دستی سوتین به این صورت است

بهترین روش شستشوی لباس زیر زنانه، شستشوی دستی است که با توجه به جنس نخی، پشمی یا ابریشمی می‌توانید از یک شوینده ملایم استفاده کنید.

  1. آماده کردن آب گرم

یک ظرف بزرگ را با آب گرم پر کرده و بین ۱ قاشق چای‌خوری تا ۱ قاشق غذاخوری شوینده ملایم به آب اضافه کنید.

توصیه می‌شود که از شوینده‌های بدون الکل استفاده کنید. اگر هیچ شوینده ملایمی ندارید، می‌توانید با ترکیبی از ۱ فنجان(۲۴۰ میلی لیتر) آب گرم، ۱ قاشق چای‌خوری شامپو بچه و ۱ تا ۱۲ قطره روغن اسطوخودوس یا بابونه آن را در خانه تهیه کنید. مقداری صابون مایع نیز با آب رقیق کرده و به ظرف خود اضافه کنید.

آماده کردن آب گرم
  1. ایجاد کف مناسب برای شستشوی لباس زیر

مواد شوینده را در آب به خوبی با هم مخلوط کرده و با چرخاندن دست این کار را تا جایی پیش ببرید که به مقدار کافی حباب و کف ایجاد شود. البته به این نکته هم دقت کنید که حتما از دستکش استفاده کنید.

سوتین‌هایی که رنگ مشابه داشته و با یکدیگر در تضاد نیستند را با هم درون لگن انداخته بیندازید. زیرا رنگ‌های تیره موجب تغییر رنگ آنها خواهند شد.

ایجاد کف مناسب برای شستشوی لباس زیر
  1. آماده سازی قبل از شستشوی سوتین

توصیه می‌شود که به منظور از بین رفتن کثیفی و حل شدن چربی‌ها بین ۱۰ تا ۱۵ دقیقه سوتین‌ها را بگذارید که درون این ترکیب آب و صابون باقی بمانند. اگر سوتین خیلی کثیف است می‌توانید تا ۱ ساعت نیز آنها را در آب بگذارید.

آماده سازی قبل از شستشوی سوتین
  1. شستشو را شروع کنید

حال به آرامی سوتین‌ها را بچرخانید و فشار ملایمی نیز به آنها بدهید. اگر سوتین شما دارای اسفنج است سعی کنید از فشار دادن زیاد دوری کنید تا آسیبی به اسفنج وارد نشود. برای چند دقیقه این کار را تکرار کنید تا چرک و کثیفی از آن خارج شده و سپس آب را دور بریزید.

شستشو را شروع کنید
  1. آب کشی سوتین

حال لگن را با همان آب گرم پر کرده و مراحل آبکشی را انجام دهید تا مایع صابونی از سوتین خارج شده و آن را آبکشی کنید. پس از اینکه آبکشی انجام شد، آب باقیمانده را با فشار مناسبی خارج کنید.

آب کشی سوتین
  1. خشک کردن سوتین با حوله

برای خشک کردن سوتین می‌توانید آنها را بین دو حوله تمیز قرار داده و فشار دهید، تا رطوبت از بین برود. برای این کار می‌توانید از دو حوله کمک بگیرید.

خشک کردن سوتین با حوله

حال کاپ سوتین را مرتب کرده و بگذارید تا در هوای آزاد خشک شود. دقت داشته باشید که گرما و حرارت مستقیم برای خشک کردن سوتین خوب نیست. بنابراین به جای پهن کردن آن زیر نور آفتاب می‌توانید از قفسه خشک کن لباس درون اتاق استفاده کرده یا آنها را در یک سطح صاف پهن کنید تا خشک شوند.


نحوه شستشوی سوتین با ماشین لباسشویی

روش دوم: شستشوی سوتین با ماشین لباسشویی

توصیه می‌کنیم که هیچگاه نه تنها سوتین، بلکه شورت را نیز با ماشین لباسشویی نشویید. چرا که ماشین لباسشویی انواع و اقسام لباس‌ها در آن شستشو شده و با انجام هر شستشو تمیز نیست. این محیط آلودگی بالایی دارد که می‌تواند با باقی ماندن روی لباس زیر مشکلاتی همچون عفونت واژن و ایجاد حساسیت پوستی را برایتان به‌وجود آورد.

لباس‌های زیر یکی از اصلی‌ترین منابع انتشار میکروب در فضاهای بسته و مرطوب‌ هستند. به همین دلیل بهتر است که هنگام شستشو با سایر لباس‌ها، درون یک محفظه قرار نگیرند. از طرف دیگر، ممکن است آلودگی لباس‌های دیگر به لباس زیر سرایت کند و موجب تحریک پوستی، یا حتی عفونت دستگاه تناسلی شود.

دکتر چارلز جبرا، استاد میکروبیولوژی دانشگاه آریزونا

اگر به هر دلیلی ترجیح می‌دهید که شستشوی سوتین را با ماشین لباسشویی انجام دهید، به روش زیر عمل کنید.

  • دستک‌ها، قلاب‌ها و هر نوع بخش اضافی سوتین که جنبه تزیین دارد را ببندید. اگر این کار را نکنید با توجه به سرعت بالای گردش لباسشویی ممکن است در جایی گیر کرده و به آن آسیب وارد کنند. همچنین موجب خراب شدن و کاهش استحکام خود سوتین نیز خواهند شد.
  • حتما سوتین‌های رنگ روشن را با هم و سوتین‌های تیره را جداگانه شستشو دهید. برای شستشو نیز آنها را درون یک کیسه مشبک یا محافظه شستشو قرار دهید. در نظر داشته باشید که سایر لباس‌ها را با سوتین نشویید.
شستشوی سوتین با ماشین لباسشویی
  • یک چرخه ملایم را برای شستشو در نظر بگیرید و از یک شوینده ملایم هم استفاده کنید. برای شستشو نیز برنامه را روی استفاده از آب سرد قرار دهید. چرا که آب گرم الیاف سوتین را ضعیف کرده و کشیدگی بندها را کمتر می‌کند. دلیل عدم استفاده از شوینده قوی نیز همین مسئله است.
  • پس از اینکه شستشو کامل شد، سوتین‌ها را از کیسه خارج کرده و داخل کاپ را فشار دهید، تا به شکل اولیه خود برگردد. سوتین‌ها را بین دو حوله قرار داده و فشار ملایمی به آنها وارد کنید تا آب اضافی‌شان خارج گردد.
  • آنها را با هوای آزاد خشک کنید؛ و از خشک کن ماشین لباسشویی استفاده نکنید، زیرا گرما و حرارت باعث کشیده شدن بندهای سوتین و از بین رفتن قابلیت ارتجاعی آنها می‌شود. البته اگر ماشین شما قابلیت تنظیم «بدون حرارت» را دارد می‌توانید از آن استفاده کنید.

نکات ضروری برای شستشوی لباس زیر زنانه

  1. با توجه به ترشحات بدن، خصوصا در خانم‌ها که تغییرات هورمونی بیشتری هم دارند، آلودگی‌های میکروبی شورت‌ها و همین طور مرطوب شدن آنها بخاطر تعریق بدن یا بعد از استفاده سرویس بهداشتی لازم است. در صورت انجام فعالیت‌های روزمره که نسبت به روزهای عادی بیشتر هستند(خصوصا برای ورزش) حتما شب‌ها سوتین خود را در آورده و روز بعد از سوتین دیگری استفاده کنید.
  2. جنس الیاف استفاده شده در شورت و سوتین متفاوت است که لازم است برای شستشو حتما متناسب با دستورالعمل محصول عمل کنید. می‌توانید دستورالعمل و شرایط مناسب برای شستشو را بر روی برچسب محصول مشاهده کنید.
  3. لباس‌های زیر زنانه و مردانه را از هم جدا کرده و به صورت جداگانه بشویید. با توجه به حساسیت دستگاه تناسلی زنان نسبت به مردان شست و شوی شورت مردان همراه با شورت زنان می‌تواند باعث انتقال آلودگی به زنان و عفونت‌های دستگاه تناسلی شود.

نکته: همین طور به مادران توصیه می‌شود لباس زیر دختران و پسران خود را به صورت جداگانه بشویید تا مانع از انتقال میکروب‌های لباس زیر و عفونت‌های احتمالی لباس زیر به هم شود.

  1. هرگز از مواد سفید کننده برای شستشو استفاده نکنید. چرا که مواد سفید کننده علاوه بر این که به بافت لباس زیر آسیب می‌رساند، برای پوست بدن نیز خطرناک بوده و باعث التهاب، خارش، عفونت‌های دستگاه تناسلی زنان و… می‌شود.
  2. از شستن لباس زیر با پودر رخت‌شویی دوری کنید. چرا که این پودرها می‌توانند وارد بافت پارچه شوند و با توجه به اینکه گاهی اوقات پودر به خوبی در آب حل نشده و پس از شستشو همچنان باقی می‌ماند، با تعریق می‌تواند موجب حساسیت پوستی شود.
بهترین شوینده سوتین و شورت

بهترین شوینده لباس زیر چیست؟

صابون و پودر صابون بهترین شوینده لباس زیر هستند. به دلیل قدرت حل شوندگی بالاتری که دارند بهترین انتخاب هستند.

با اینکه می‌توان از پودر ماشین لباسشویی هم استفاده کرد، اما در اثر باقی ماندن مواد شوینده در بافت پارچه موجب خارش و علائم التهابی در ناحیه تناسلی می‌شوند. برای همین استفاده نکردن از آن بهتر است.

شستشوی شورت در مقایسه با سوتین از اهمیت بیشتری برخوردار است؛ چرا که ناحیه تناسلی خانم‌ها حساسیت خاص خود را دارد که به دلیل تغییرات هورمونی و همچنین ساختار این ناحیه از بدن، ضروری است که از شوینده مناسب برای شورت استفاده کرد. استفاده از شوینده‌های صنعتی همچون پودرهای لباس‌شویی به دلیل قدرت بالا و خاصیت قلیایی زیادی که دارند باعث آسی به بافت پارچه می‌شوند. برای همین شستن شورت با شامپو بچه یکی از بهترین انتخاب‌هایی است که می‌تواند داشته باشید.

مواد قلیایی موجود در شامپو بچه به دلیل حساسیتی که کودکان دارند کمتر است و همین موضوع نیز سبب شده تا این شامپو کاربردهای بیشتری هم داشته باشد که از جملکه آنها می‌توان به شستشوی لباس زیر همچون شورت و سوتین با شامپو بچه اشاره کرد. توصیه می‌کنیم تا جایی که می‌توانید از این شوینده استفاده کنید.

نحوه خشک کردن سوتین چگونه است؟

نحوه خشک کردن لباس زیر پس از شستشو

همان طور که در هر دو روش ذکر کردیم، استفاده از حرارت باعث از بین رفتن ماده الاستیکی موجود در سوتین می‌گردد. همیشه سعی کنید که لباس زیرهای خودتان را در یک جای خشک و در هوای آزاد طوری که نور مستقیم به آن نتابد، خشک کنید.

به منظور حفظ فرم، حتما آنها را صاف پهن کنید. استفاده از خشک کن لباسشویی نیز به دلیل از بین بردن الاستیک موجود در سوتین و مهم‌تر از آن حرارتی که دارد توصیه نمی‌شود.


از آنجایی که انواع مختلفی از سوتین برای استفاده در موقعیت خاص و برای لباس‌های گوناگون وجود دارد، باید آنها را بر اساس نوع و ویژگی‌هایی که دارند نیز در یک برنامه شستشوی مناسب قرار دهید. شستشوی کلی سوتین‌ها همان دو روش دستی و لباسشویی بود که ذکر کردیم، اما اگر از هر یک از انواع سوتین استفاده می‌کنید، چند نکته زیر را رعایت کنید.

نکاتی برای شستشوی سوتین اسفنجی

سوتین‌های اسفنجی درون کاپ خود دارای یک لایه پد اسفنجی هستند که به منظور جلوگیری از مشخص شدن نوک سینه و فرم دادن به کاپ استفاده می‌شود. این پد درون بافت پارچه کاپ‌ها دوخته شده و در برابر فشار بسایر حساس است. بنابراین اگر شستشوی مناسبی برای آن اتخاذ نکنید، تغییر حالت می‌دهد.

نحوه شستن سوتین اسفنجی

برخی از سوتین‌ها دارای پد اسفنج متحرک(کاپ با قابلیت باز شدن و خارج کردن پد اسفنجی) هستند. می‌توانید از طریق شیارهایی که کنار کاپ برای خارج کردن پد در نظر گرفته شده، آنها را خارج کرده و جداگانه با دست و با آب سرد به آرامی بشویید.

برای خشک کردن سوتین اسفنجی بهتر است از خشک کن ماشین لباسشویی استفاده نکنید و به‌جای آن از هوای آزاد و به دور از تابش نور مستقیم خورشید استفاده کنید. فراموش نکنید که بهترین روش شستشوی سوتین، استفاده از روش دستی است.

نکاتی برای شسشتوی سوتین پروانه‌ای یا چسبی

سوتین‌های پروانه‌ای دارای جنسی هستند که می‌تواند کثیفی را به خود جذب کند و از طرفی نمی‌توان آنها را مثل دیگر سوتین‌ها شست. برای این کار باید مقداری آب و صابون مخصوص شستشوی لباس زیر استفاده کنید.

نحوه شستن سوتین پروانه ای و چسبی

برای این منظور ابتدا با انگشتان خود مقداری صابون را روی سوتین بمالید و تمامی بخش‌های آن را آغشته کنید. با همین وضعیت و به کمک انگشتان خود روی چسب را ماساژ دهید تا مایع تمامی چربی‌ها و کثیفی را در خود حل کنید.

برای شستشوی بهتر می‌توانید از حرکات دورانی و دایره‌ای شکا در تمامی بخش‌های روی سطح سوتین چسبی استفاده کنید، تا آلودگی‌ها به طور کامل از روی چسب پاک شود. این کار را تا زمانی که سطح چربی به صورت کامل از روی سوتین پاک شود ادامه دهید.

اگر در حین انجام این کار احساس کردید مایع غلیظ شده کافی است مقداری آب به آن آغشته کنید. فرآیند شستشو با مایع را تا چند دقیقه ادامه داده و در نهایت با آب سرد آن را آبکشی کنید تا مایع به خوبی پاک شود.

نکاتی برای شستشوی سوتین فنر دار یا سیمی

حتما سوتین‌های فنردار را با دست بشویید. چرا که اگر سیم‌های این مدل سینه بند، بیش از حد پیچ خورده باشند، ممکن است بشکنند.

اما اگر از ماشین لباسشویی استفاده می‌کنید، آنها را درون محفظه مخصوص لباس زیر قرار داده و از آب سرد استفاده کنید. محفظه استفاده شده نیز بهتر است که توری نباشد تا اگر احیانا فنر از درون کاپ خارج شد آسیبی به دیگر لباس‌ها و لباسشویی وارد نکند.


نحوه شستشوی شورت زنانه

نحوه شستشوی شورت و نکات پیرامون آن

شستشوی شورت زنانه نسبت به سوتین، از حساسیت بسیار بالاتری برخوردار است، چرا که این لباس با ناحیه تناسلی بسیار حساس بدن در تماس بوده و احتمال وجود آلودگی و باکتری بر روی آن بسیار زیاد است.

بهتر است که شورت‌ها را با روش دستی و با آب گرم بشویدد. از یک شوینده قوی صابونی که مخصوص لباس زیر است نیز استفاده کنید. تقریبا تمام قوانینی که برای سوتین گفتیم، همان قوانین برای شورت رعایت کنید.

در صورت شستشو با ماشین لباسشویی حتما شورت‌ها را در یک کیسه مخصوص زیپ دار قرار دهید و از شستشو با سایر لباس‌ها و لباس‌های زیر مردانه دوری کنید.

شورت‌های پنبه‌ای را می‌توان با آب داغ شست. اما چون عمر آنها کمتر می‌شود، بهتر است با آب سرد بشویید. همیشه انواع مختلف شورت‌ها را در هوای آزاد و ترجیحا به دور از نور مستقیم آفتاب خشک کنید، تا تمام میکروب‌ها از بین بروند.

پاک کردن لکه از روی شورت

لکه ایجاد شده بر روی شورت را با سرکه اشباع کنید؛ سپس محل مورد نظر را با خمیری که از ترکیب سرکه و جوش شیرین تهیه شده است ماساژ دهید، تا لک‌ها به طور کامل از بین بروند.

می توانید چند قاشق غذاخوری سرکه و مواد شوینده را به یک سطل آب اضافه کنید و شورت‌ها را در داخل آن بریزید. در صورت تداوم لکه، آنها را یک شب خیس کنید، سپس آبکشی و شستشو دهید و در هوای آزاد خشک کنید، تا هیچ رطوبتی باقی نماند.

شوینده‌هایی مثل صابون مخصوص لباس زیر، در بازار موجود است که می‌توانید از آنها بر روی لکه‌ها بزنید و به آرامی با دست ماساژ دهید تا پاک شوند. با توجه به نوع لک می‌توانید، از آب سرد یا گرم بهره بگیرید. برای مثال برای پاک کردن لکه خون، باید از آب سرد و صابون لباس زیر برای شستشو استفاده کنید تا سریعتر پاک شود.


جمع بندی و کلام آخر

به طور کلی لباس‌های زیر منبع باکتری و قارچ هستند که می‌تواند باعث بروز بسیاری از بیماری‌ها شوند. به همین دلیل شستشوی آنها با ماشین لباسشویی می‌تواند، محیط مرطوب ماشین لباسشویی را آلوده کند.

اگر لباس زیر با بقیه لباس‌ها مثل شلوار و پیراهن شسته شود، احتمال انتقال باکتری و در نتیجه آن بروز بیماری بیشتر می‌شود. حتی استفاده از یک ماشین لباسشویی مخصوص لباس زیر نیز همین‌طور خواهد بود. برای همین است که توصیه می‌شود حتما از شستشوی دستی برای شستن شورت و سوتین استفاده کنید.

ما در این مقاله تمام نکات لازم برای مراقبت و شستشوی شورت و سوتین را به بهترین روش ممکن تشریح دادیم. حال شما می‌توانید با رعایت این موارد، عمر لباس زیر خود را افزایش داده و همینطور باعث حفظ ظاهر و فرم لباس زیر خود شوید.

امتیاز نوشته

میانگین امتیازات 5 / 5. مجموع آرا: 1

تا حالا به این پست امتیازی داده نشده ): دوست داری اولین نفر باشی؟

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *